luni, aprilie 22, 2024
smartled.ro
AcasăInterioareElectrice si TermiceCe este controlul luminii ?

Ce este controlul luminii ?

Iluminatul de calitate este un aspect important al vieții noastre de zi cu zi și este adesea considerat de la sine înțeles. Controlul luminii este capacitatea de a regla nivelul și calitatea luminii într-un spațiu dat pentru sarcini sau situații specifice. Controlul corect al luminii nu numai că îmbunătățește experiența, ci ajută la economisirea energiei prin utilizarea luminii atunci când și unde este cea mai necesară.

Beneficiile dimării

Într-o casa obișnuită, majoritatea comenzilor luminii sunt un simplu comutator de pornire/oprire, mai degrabă decât un dimmer. Aceasta înseamnă că, indiferent dacă este miezul zilei sau este noaptea, corpurile dvs. de iluminat sting exact aceeași cantitate de lumină. De fapt, întrerupătoarele de lumină sunt unul dintre puținele aparate care au doar două setări – pornit și oprit. Prin reglaj, utilizatorii pot controla cantitatea de lumină pe care o oferă corpurile lor pentru a se potrivi sarcinilor, stărilor de spirit sau situațiilor specifice. Acest lucru nu numai că îmbunătățește experiența, dar și economisește energia risipită în proces.

Lumină dinamică

Culoarea luminii are un impact semnificativ asupra esteticii unui spațiu și susține confortul și bunăstarea ocupanților. În funcție de nevoile spațiului, culoarea luminii cu LED-uri poate fi ajustată folosind strategii de iluminare dinamică – reglare caldă, alb reglabil și/sau reglaj de culoare.

Sistemele de control al luminii LED pot folosi iluminarea dinamică, precum și gestionarea luminii naturale; pentru a regla automat sau manual culoarea luminii LED și pentru a crea mediul perfect pentru orice spațiu interior.

Pe lângă gestionarea luminii electrice, reglarea cantității de lumină naturală care intră într-un spațiu este un aspect important al controlului luminii. Prin utilizarea nuanțelor împreună cu variatoarele, sistemele pot crea echilibrul perfect între cele două surse de lumină pentru a economisi energie și pentru a crea un mediu primitor. Dimmingul modifică cantitatea de lumini electrice, care, la rândul lor, sunt completate de materialul de umbră adecvat și de controlul care filtrează lumina zilei. Împreună, economisesc energie, oferind în același timp cantitatea potrivită de lumină pentru sarcini sau situații specifice.

Controlul total al luminii

Controlul adevărat al luminii ajunge mai departe decât umbrirea și dimmerele. Sistemele și echipamentele de management al luminii pot face din iluminat o parte vibrantă și vitală a oricărui spațiu. Senzorii de lumină naturală, de exemplu, pot regla automat umbrele și luminile de deasupra plafonului pentru a menține aspectul perfect pe tot parcursul zilei, în timp ce senzorii de ocupare pot asigura că luminile nu sunt niciodată aprinse atunci când o cameră nu este utilizată.

Sistemele mai sofisticate pot stoca setări personalizate pentru mai multe lumini, permițându-vă să personalizați complet schema de iluminare în orice cameră. Selectarea unei scene este la fel de simplă ca și apăsarea unui singur buton. Sistemul poate fi, de asemenea, programat pentru a trece între scene în diferite momente ale zilei.

Iluminatul prestabilit poate avea și alte beneficii în afară de ambianță și economii de energie. Iluminatul poate fi setat pentru a crește securitatea și siguranța spațiului dvs. Sistemele avansate pot funcționa împreună cu un sistem de securitate pentru a aprinde toate luminile în cazul în care un intrus intră într-o casă, avertizând simultan infractorul și asigurându-se că forțele de ordine vor ști exact unde sunt necesare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments