joi, iunie 13, 2024
smartled.ro
AcasăDIYBanda led pentru cresterea plantelor

Banda led pentru cresterea plantelor

Plantele de exterior primesc multă lumină solară, ceea ce este esențial pentru creșterea lor, dar dacă vă creșteți plantele în interior, va trebui să recreați această lumină, iar plantele nu pot obține întotdeauna tot ce au nevoie prin filtrele de sticlă. S-ar putea să fii surprins să afli că plantele beneficiază de toate lungimile de undă ale luminii.

Lumina albă acoperă toate bazele, dar culorile mai puternice pot ajuta plantele să prospere în absența luminii naturale. Pentru a încuraja creșterea plantelor de interior, cel mai bine este să expuneți plantele la lumină albastră și roșie.

Cum ajuți plantele de apartament să crească fără lumina soarelui?

Benzile de lumină cu LED-uri pot participa la creșterea cu succes a plantelor de interior, ceea ce este favorabil controlului culorii plantelor, dar pentru a încuraja creșterea și dezvoltarea plantelor, sunt necesare benzi de lumină LED sau becuri LED speciale pentru a crește plantele.

Benzile LED emit suficientă lumină pentru fotosinteză?

La fel ca lucrurile vii, plantele depind de diverse lucruri pentru a crește și a se reproduce. Pe lângă rădăcini, apă și lumină, are nevoie și de o sursă de nutrienți, sol.

Multe plante mature pot face față cu mai puțină lumină, deoarece nu au nevoie de atâta lumină solară inițială pentru a declanșa creșterea răsadurilor. Majoritatea plantelor, dacă sunt mature, pot supraviețui confortabil în lumină slabă. Pentru a vedea o plantă pe tot parcursul ciclului său de creștere, are nevoie de lumină cu o putere de aproximativ 2000 lumeni/metru. Cu toate acestea, măsurarea lumenii nu este atât de importantă pe cât ați putea crede. Măsurarea lumenului se bazează pe percepția umană a luminii, cu o ponderare puternică în lumina galbenă, care nu este necesară pentru creșterea eficientă a plantelor.

Este mai bine să vă asigurați că acoperiți spectrul de culori și să nu vă concentrați prea mult pe măsurarea lumenului. Iată câteva dintre beneficiile utilizării benzilor LED în creșterea plantelor. Luminile LED nu emit atât de multă căldură, astfel încât nu provoacă uscarea plantelor sau arderea acestora.

Pot benzile LED să emită spectrul de culori dorit?

Plantele se bazează pe spectrul de culori pentru a se dezvolta atunci când sunt cultivate în interior. Lumina naturală oferă acest lucru, dar luminile dvs. de interior au nevoie și de o varietate de culori. Plantele au nevoie de lumină albastră pentru a crește și de lumină roșie pentru a stimula înflorirea. In acest sens exista benzi LED pentru cultivarea plantelor in interior si exterior (cu protectie siliconica) in raport 4:1, 4 LED-uri albastre, apoi 1 LED rosu. Lumina albastră intensă este crucială în timpul creșterii și poate stimula creșterea răsadurilor. Pentru o creștere optimă, plantele ar trebui să primească aproximativ 6500k de lumină. Pentru germinare, înflorire și producție de fructe este nevoie de aproximativ 3000k de lumină.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments