joi, iunie 13, 2024
smartled.ro
AcasăInterioareBaieUn scurt ghid pentru iluminarea led a băii

Un scurt ghid pentru iluminarea led a băii

Baia familiei: adesea o scenă de ravagii și consternare dimineața, în timp ce toată lumea caută spațiu și timp pentru a se spăla pe dinți, a repara machiajul, un duș și… alte lucruri. Este, de asemenea, un loc care trebuie să fie multifuncțional și versatil pentru a face față diferitelor cerințe. De aceea, iluminarea băii este o alegere atât de importantă: astfel încât să se potrivească sarcinilor orientate spre detalii, oferind totodată o ambianță liniștitoare atunci când doriți pur și simplu să vă relaxați.

De ce LED ?

Atunci când creați un plan de iluminat pentru baia dvs., există o serie de lucruri de luat în considerare:

• Consumul de energie – cât costă instalarea și alimentarea iluminatului

• Temperaturile de culoare – ce nuanță de lumină ar trebui să aibă becurile dvs.?

• Luminozitate – cât de strălucitoare vrei să fie becurile?

• Siguranță – băile sunt zone umede, iar iluminarea pe care o alegeți trebuie să protejeze împotriva potențialelor pericole.

Iluminatul cu LED-uri, în comparație cu metodele tradiționale de iluminat, câștigă pe toate fronturile când vine vorba de acești 4 factori importanți. În mod semnificativ, este mult, mult mai ieftin de rulat – de fapt, cu 90% mai ieftin decât alternativele tradiționale. De asemenea, durează ani mai mult, astfel încât veți economisi bani la cumpărarea becurilor de schimb. De asemenea, puteți alege diferite temperaturi de culoare – de la alb foarte cald la alb rece – astfel încât să puteți crea mai multe scheme de iluminare personalizate. Iată temperaturile de culoare disponibile și evaluările lor kelvin respective:

• Alb foarte cald – până la 2200K

• Alb cald – 2200-2700K

• Lumină de zi – 4000-5000K

• Alb rece – 5500K +

Și, în sfârșit, există iluminare cu bandă LED, care vine cu opțiuni impermeabile, astfel încât să le puteți folosi în siguranță în zonele care sunt susceptibile de a se uda.

Tipuri de iluminare LED

Mai jos aveți câteva dintre variantele cele mai utilizate :

Spoturi LED

Spoturile LED sunt excelente pentru iluminarea orientată spre sarcini, deoarece sunt mai concentrate și mai directe. Optează pentru o temperatură de culoare „alb rece” pentru un ton foarte clar.

Sfat : este de la sine înțeles că băile se pot uda puțin. Țineți cont de acest lucru atunci când vă creați următoarea schemă de iluminare și aveți grijă ca spoturile să aibă un grad de protecție „IP54”, care vă va oferi protecție împotriva condensului și stropilor.

Banda LED

Frumusețea luminilor cu bandă LED este că sunt subtile, versatile și decorative. Aceste benzi pot fi lipite aproape de orice doriți, oferindu-vă mai multă flexibilitate.

Sfat: cel mai bun aspect despre iluminatul cu LED-uri este că există atât opțiuni rezistente la stropire, cât și rezistente la apă. Fiți în siguranță și alegeți benzi de iluminat rezistente la apă – vă vor oferi mai multă flexibilitate și le puteți chiar plasa în niște nișe din peretele de lângă baie pentru a crea o atmosferă cu adevărat relaxantă.

Lumânări LED

Vrei să creezi un pic de dragoste? Nu poți greși cu o lumânare pentru a crea starea de spirit. Lumânările cu LED-uri sunt deosebit de eficiente, deoarece puteți găsi modele de ceară reală care consumă o baterie, astfel încât acestea sunt mai durabile decât lumânările standard de ceară cu flacără și nici nu se topesc.

Ce sunt gradele de protecție și după ce trebuie să ne luăm

Evaluarea IP înseamnă „Evaluare de protecție la intrare” și este valoarea utilizată pentru a măsura rezistența unei lumini la praf și apă. Cu cât ratingul IP este mai mare, cu atât lumina este mai protejată împotriva elementelor. Primul număr este o evaluare, din 6, pentru cât de protejată este unitatea împotriva elementelor fizice. Al doilea număr, care este o evaluare din 8, indică cât de protejată este unitatea împotriva umezelii. Mai jos este un tabel cu aceste numere și împotriva cărora se protejează. Ca regulă generală, unitățile cu rating IP44 sunt considerate „rezistente la stropire”, în timp ce unitățile cu rating IP67 sunt complet „rezistente la apă”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments