joi, iunie 13, 2024
smartled.ro
AcasăExterioareCresc plantele cu ajutorul muzicii ?

Cresc plantele cu ajutorul muzicii ?

Desi nu exista cercetari stiintifice care sa poata dovedi ca cresterea plantelor este influentata de muzica, se spune ca acestea ar fi stimulate atunci cand le punem muzica.
S-a descoperit ca plantele pot auzi datorita unui aparat asemanator urechii, iar de aici si faptul ca anumite melodii sau genuri muzicale pot relaxa si contribui la cresterea plantelor.

De asemenea, s-a descoperit faptul ca plantele pot deosebi tipurile de sunete, unele frecvente fiind capabile sa accelereze metabolismul acestora. In unele state, fermierii folosesc muzica pentru a ajuta la cresterea crizantemelor.

Tipuri de muzica placute pentru plante

Nu orice gen muzical sau ritm fac ca plantele sa creasca mai rapid, ba chiar suntele puternice le pot cauza stres, de asemenea provocandu-le moartea.
Genuri muzicale precum muzica clasica sau house, tind sa fie placute plantelor, radacinile plantelor miscandu-se mai mult atunci cand aceste genuri muzicale sunt redate in preajma plantelor, iar aceasta miscare a radacinilor produce si o stimulare in crestere.

In plus, nu doar ca se spune ca plantelor le place sa asculte muzica, dar ele chiar sunt capabile sa produca anumite sunete, dar acestea nu le putem auzi decat cu ajutorul unor aparate speciale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments