A decora o casă nouă este atât de distractiv, dar poate fi și stresant dacă nu ai un plan. Dar odată ce ai câteva idei de decorare, de acolo este destul de ușor! Stabiliți-vă o listă de lucruri de făcut pentru decorarea casei, care vă va menține pe drumul cel bun și pe buget în timpul proiectului și, sperăm, să vedeți cât de ușor este totul. Acesta este și momentul în care puteți aduna toate acele idei de decorare a casei pe care le-ați marcat online de secole și le puteți transforma în realitate în casa dvs.! Aflați cum să o faceți când continuați să citiți.
De unde să începeți când decorați casa
Când începeți proiectul dvs. de decorare a casei, ar putea fi mai ușor să veniți cu o listă de activități care să vă ghideze prin el. Iată câțiva pași pe care vă recomandăm să-i încercați.
Pasul 1: Adună-ți inspirația pentru decorarea casei.
Modalitățile de a face această parte sunt practic nesfârșite. Căutați pe Pinterest, luați reviste, răsfoiți internetul etc. Poate că inspirația dvs. vine din emisiunea dvs. TV preferată. Oricare ar fi, începeți să marcați, să tăiați, să înregistrați sau orice este necesar pentru a vă păstra toată inspirația într-un singur loc. Chiar dacă nu credeți că aveți încă o temă, odată ce ați început să alegeți culorile sau texturile sau stilurile care vă plac, tema se va reuni. Dacă vă ocupați de o casă întreagă, obțineți-vă un liant sau un dosar rezistent pe care îl puteți păstra organizat pe măsură ce găsiți o nouă inspirație.
Pasul 2: Alcătuiește-ți lista cu elementele obligatorii.
Odată ce v-ați hotărât pe inspirația generală pentru spațiul dvs., alegeți câteva lucruri pe care trebuie să le aveți absolut. Nu trebuie să fie articole specifice, dar dacă există un stil de canapea de care are nevoie camera dvs. de zi sau o culoare de covor pe care o doriți în dormitorul dvs., notați-le ca fiind elementele obligatorii. Acestea vă vor oferi o bază pentru a lucra și vă vor menține pe drumul cel bun în timp ce alegeți alte piese.
Dacă există un anumit articol pe care credeți că trebuie să aveți, îl puteți include și aici. Dar în acest moment nu ați stabilit încă un buget, așa că vă recomandăm să nu vă lăsați prea implicați de anumite piese. Dar este casa și proiectul tău, așa că faci tu!
Pasul 3: Treci prin ceea ce ai deja.
Ai inspirația ta, ai must-have-urile tale, acum ia în considerare ceea ce deții deja. Poate că aveți câteva piese într-o cameră care vor funcționa mai bine într-o cameră diferită cu această renovare a decorațiunii casei. Poate că noul stil al sufrageriei este decorul perfect pentru o lampă pe care ai avut-o mereu în dormitorul tău. Luați în considerare în mod strategic tot decorul din spațiul dvs. și fiți foarte exigenți în ceea ce privește direcția.
Acesta este, de asemenea, momentul să accesați creierul dvs. de bricolaj. Poți să tapițezi un scaun pentru ca acesta să se potrivească mai bine? Poți adăuga un nou abajur pentru a salva o lampă pe care crezi că o urăști? Înainte de a arunca o piesă la gunoi sau de a vă angaja să cumpărați ceva nou, vedeți dacă există o modalitate economică de a folosi ceea ce aveți deja.
Pasul 4: Creați un buget.
Acum este momentul bugetării. Ne place să lăsăm inspirația să ghideze proiectul mai degrabă decât banii, pentru că un buget tinde să fie limitativ. Dar odată ce ai inspirație, îți poți stabili bugetul în jurul ei. Și să nu credeți că dacă aveți un buget mic, nu puteți realiza o revizie masivă a spațiului dvs. Puteți! Bugetul dvs. vă va ține la curent cu ceea ce vă puteți permite cu adevărat să cheltuiți, dar dacă lucrați cu mai puțini bani decât v-ați dori, veți face doar cumpărături la magazine mai prietenoase cu bugetul sau veți chiar economisi. Iar gospodăria după piese vintage îți poate oferi niște descoperiri absolut superbe la care nu te așteptai!
Când vă gândiți la bugetul dvs., este important să vă oferiți maximul pe care doriți să îl cheltuiți, dar și să urmăriți să treceți sub el. Nu vrei să cheltuiești prea mult și să te stresezi, așa că să țintești să cheltuiești mai puțin decât poți gestiona nu este o idee rea. Acesta este acum momentul în care puteți începe să vă conectați elementele obligatorii în buget pentru a vedea ce ar trebui să cheltuiți unde. Elementele tale obligatorii ar putea ajunge să ia o parte din bugetul tău și trebuie să știi asta înainte de a planifica restul decorului.
Pasul 5: Fă o primă rundă de cumpărături.
Ne place să facem proiecte de decorare a casei în etape. Cu bugetul la îndemână, mai întâi ar trebui să găsești piesele tale obligatorii. Pentru că acestea sunt lucrurile pe care le considerați cele mai importante, ar trebui să le cumpărați atunci când aveți bani pentru ele. Dar amintiți-vă: acest buget trebuie să acopere întregul proiect, așa că nu cheltuiți totul pe elementele de care trebuie să aveți!
Pasul 6: Reevaluați planul.
Odată ce ai acasă și la locul obiectelor obligatorii, atunci poți să faci din nou inventarul spațiului tău. Acesta este, de asemenea, un moment grozav pentru a lucra la proiectele dvs. de bricolaj, dacă nu ați făcut-o încă. Pune toate piesele noi la locul lor și analizează-ți din nou bugetul înainte de a căuta mai mult decor. Ne place să reevaluăm aici pentru că poate ideile tale s-au schimbat. Este posibil să vă răzgândiți cu privire la lucruri odată ce ați început procesul de decorare și este mai ușor să pivotați decorarea în mijlocul proiectului, mai degrabă decât după ce ați cumpărat totul.
Pasul 7: Cumpărați din nou.
Bine, ai elementele obligatorii, ai făcut bricolaj-urile și ai o listă de cumpărături pentru piesele suplimentare. Este o idee bună să vă puneți lista de cumpărături într-o oarecare ordine de prioritate, în cazul în care ajungeți la sfârșitul bugetului înainte de a cumpăra totul. Planificând din timp și cumpărând în ordine, vă veți asigura că primiți mai întâi cele necesare. Puteți adăuga oricând mai multe piese de decor pe linie atunci când bugetul se deschide din nou.
Pasul 8: Aduceți totul împreună.
Odată ce ați ales și cumpărat totul și ați făcut bricolaj după pofta inimii dvs., puteți începe să adunați totul în casa dvs. Este atât de interesant să vezi cum ideile tale de decorare a casei prind viață, iar frumusețea de a fi a ta este că le poți schimba oricând vrei! Bucurați-vă de decorul pe care îl aveți acum și peste câțiva ani, parcurgeți acești opt pași simpli și faceți ceva complet nou!
Factori de luat în considerare atunci când vă decorați casa
- Buget: Fă-l și ține-te de el
- Timp: Luați în considerare cât de mult doriți să faceți și cât de repede
- DIY: realizarea unor proiecte poate fi distractiv, dar dacă nu este pentru tine, atunci nu este pentru tine
- Sustenabilitate: Dacă acest lucru este important pentru dvs., atunci bricolajul și upcycling-ul vor fi calea de urmat, la fel și economisirea